Nya Tallrikar för att ungdommar ska äta rätt? Vem kommer följa det?

Skolorna i Orusts kommun har bytt ut samtliga tallrikar i skolbespisningarna. De nya tallrikarna har markerats i grönt, gult och rött. Detta i syfte att få eleverna att äta efter den så kallade tallriksmodellen.


Det är viktigt att lära barn att äta på detta sätt redan när de är små, säger Charlotte Odhe, kostchef i kommunen. Ytterst handlar det om folkhälsa.

För cirka ett år sedan framförde personal på Ellös skola ett önskemål att det borde tas fram en tallrik som pedagogiskt redskap som hjälper barnen att välja rätt mängder mat utifrån tallriksmodellen. Denna modell innebär att man komponerar måltiden på så sätt att man får rätt fördelning av kolhydrater, fett och protein i en måltid.

– Kontakter togs med en tillverkare av tallrikar och lösningen blev denna tallrik med kanter i grönt, gult och rött, säger Charlotte Odhe.

Tallriken har prövats på skolan i Ellös under ett år. Nu har nya tallrikar köpts in till samtliga skolor i kommunen.

– Erfarenheterna från Ellös visar att flera elever tar matportioner utifrån denna modell. Det innebär att eleverna äter mer balanserat och håller sig mätta längre.


Finns kvar

Elli Alexandersson, kökschef på Henåns skola, tycker det är viktigt att barn lär sig äta enligt denna modell redan när de är små. De vanor man lär sig som liten brukar finnas kvar i vuxen ålder.

– Det verkar som om barnen och ungdomarna uppskattar denna satsning. De flesta är noga med att lägga upp maten enligt färgmarkeringarna.

Ett problem i skolbespisningar är att beräkna antalet portioner, framför allt när det serveras populär mat. Enligt Odhe och Alexandersson gör dessa tallrikar det lättare att beräkna antalet portioner som serveras under en dag.


Godkväll =)

Nu har man precis sätt vem som gick vidare på idol =)..

Idag har jag bara varit på utbildningen  fick ringt min pojkvän så han hämtade oss i varekil så åkte vi till uddevalla hem till dallas =)  och  spela lite Gitar hero, o hämtade en tv, sen blev det en snabb tur inne på Ö&B fynda några ljus stakar =)  Riktigt nöjd med köpen, blev o ta mej en dusch medan min kille laga mat och min kompis hjälpte mig med Headern =) riktig nice blev den =).

Ny designe

Vad tycker ni om min nya header? =)

Utbildningen!

Nu sitter man på utbildningen  har en luch rast nu sen så ska ena gruppen städa medans min grupp ska göra ett grupp arbete, sedan  slutar vi =)..

Har satt i mitt hår nu  dock har jag ingen bra bild ännu men det kommer =)..
hörs ikväll =).  Puss på er!

Godmorgon =)

Idag känner man säg små förkyld tog ena emot o gå upp idag xDl..

Nu har lilla söta kim sovit hos mig sen  i måndags =),

Natta =)

Snart blir det att skicka hem veronica o lägga sej och sova får gå upp kvart över 6 i morgon xD  segt värre. men  får se blir förmodligen göteborg direkt efter hehe =).

-natti Natti =)

Svarthårig?

Ja nu e det såhär att jag har färgat mitt hår svart igen =), tanken är att köpa löshår denna vecka o sätta i det =). så  får se om det blir bra hehe=).

´Just nu  ärt jag med Kim och Veronica Har ätit kladdkaka och druckit Cola =)  så snart blir det Idol med =).
Min älskling kommer hem vid 22:00 så  blir och sova någon gång då skulle jag tro =),,

Massa Roliga bilder från helgen Och idag =)

Nu har ja äntligen lagt över bilderna =).



Nu har man kommit hem Från Studiebesöket =)

Idag va vi på studiebesök i trollhättan =).  dagen började bra men när vi kom till stenungsund så satt vi fast i kö för tåget i en kvart men vi orkade inte vänta längre så vi åkte runt allt istället hehe.. 
Började med att vi kom till trollhättan åkte till Vattenfall fick sitta och lyssna när Kundservicen pratade  va rätt roligt, men skulle aldrig vilja jobba med det xD..

Sen hade vi en väldigt lång lunchrast så jag o kim åt på Subway idag medans dom vi åkte med åt på Max =).
Efter det blev det Inovatorn, något liknande kultur Museum, inte  något jätte  roligt men Kim hittade ju jätte Lego bitar o en Cyckel utan tramp hahha.  Finns bilder  på detta xD,

Puss På ER!!!

Fredagen Och Lördagen! Bio & Ullared xD

Nu ska jag berätta  lite om helgen  som varit  tänkte jag så får ja lägga upp bilderna efter =).  Börja med att  jag och kim va på utbildningen slutade tidigare  då så vi väntade in min pojkvän vid busstationen i kungälv =).  när han kom så åkte vi till Ängvägen där kim bor, Grymt snyggt hus dom bor i :D. hehe så fick oss en liten rundtur, sedan så lagade kim mat blev kyckling och ris =).  han inte med så mycket mera hemma  hos henne så blev att  åka till Kigge hämta  upp honom o åka in till stan och hämta ut biljetterna för Resident evil, hehe  så gick vi och köpte  Dricka och lite smått o  gott. Så  gick  vi upp till V.I.P  på  Bergakungen  för att fördriva tid  blev ett glas vin till  mig och Kim =), sen blev det dags för  bion..


Lördagen!

Börja med  att vi åkte halv 9 från Älvägen till Angered hämtade kigge.  började  sakta men säkert rulla till Ullared =)  både jag o kim va spända för  att komma fram o få börja shoppa =).  men  dock hade vi ju glömt bort att det  va lönehelg så va ju en del folk som va på ullared och även Tv filmare xD  fick gömma oss 2 gånger för kameran xD  ville inte vara med xD. hehe, så vi va  o shoppade  i  Ca 5 timmar.  helt slut i kroppen när vi  va på G hem igen xD.  rätt  lång dag va inte hemma  fören vid 19-19.30 ungefär:P.  hehe.  men  va helt klart värrt att  åka ner  Fynda massa fina saker och kläder =).


Men det kommer att komma  några bilder senare idag =).  vissa av bilderna e rätt roliga :P  hehe

Pusss på er!!

hahahaha

Idag när man kom hem så fick  man jaga in hästar hahha xD,  våra hästar hade tagit sej ut så dom gick runt på parkeringen när vi kom hem idag :-P  haha sen kom det en granne och sa att det va en häst borta hos honom xD trodde det va  våra hyres hästar då:P.. men de  va det inte xD.  va  grannes  hehe. så blev att jaga hästar i några  timmar xD, heheh.

Heeej!! Ledsen för att jag inte hunnit

Nu e jag på utbildning ledsen för att det inte blivit något inlåägg under helgen, men va åska hemma så kom inte ut på nätet=/.. men jag ska allt berätta mera om det senare idag =). blev allt några bilder från bion o ullared =). hehhe.

Pusss På Er!!

Godmorgon =)

Nu har man  vaknat till liv  och ska snart göra ordning säg för skolan o  bion som väntar ikväll:D.  heheh

Puss på er

Fråga?

Någon som vet en bra make up utbildning i göteborg trakterna?  Vore tacksam om ni länka några sidor =)

Nu så

Nu blir det att gotta ner sej i soffan se lite tv och äta en ost baket med Cola  till o dricka o bara vänta in idol sen  lägga mej och sova =).  har en rolig dag i morgon o se fram till:), hehe..

Puss på er alla läsare <3

Lite smått o gott =)


Gömde flickan i special gjord låda`?. vem kan vara så sjuk?

Fördes bort första gången när hon var tolv – nu åtalas 57-åringen


Den 57-årige mannen förde enligt åklagaren bort den unga flickan, gång på gång.

Ibland höll han henne gömd i en specialbyggd låda.

Vid ett stort antal tillfällen misstänks han ha våldtagit henne.

Övergreppen pågick under flera år.

I går inleddes rättegången mot den 57-årige mannen i tingsrätten i Lycksele. Listan av åtalspunkter är lång och utredningen omgärdas av sträng sekretess.

Av åtalet går att utläsa att mannen vid ett flertal tillfällen fört bort flickan, som är född 1995, från hennes föräldrar. Första gången mannen förde bort henne var hon bara tolv år gammal. Mannen tog henne då till sitt hem, där hon var i tre dagar innan hon återvände hem.

Sommaren 2009 tog han enligt åtalet flickan igen. Denna gång körde han henne till Värmland där han höll henne i 17 dagar.

Han lämnade dessutom under denna tid henne till andra personer.

”Svårt hemma”

Aftonbladet talade i går med en kvinna, hos vilken den lilla flickan bodde en dryg vecka.

– Han kom förbi här på en affärsresa och frågade om han kunde lämna henne här ett tag, berättar kvinnan.

Hon säger att mannen hävdade att flickan hade det svårt hemma och att han hjälpte henne. Han påstod att det var ett par goda vänners dotter.

– Han sa att hon var sjutton år. Det var en väldigt söt och rar flicka.

Efter en vecka ringde kvinnan polisen. Hon anade att något inte stod rätt till, och polisen hämtade hem flickan.

Men flickan hann bara vara hemma i fem dagar innan mannen förde bort henne igen.

Gömdes i en låda

Nu var hon borta i fyra månader innan hon återfanns i Malmö. Under denna tid, skriver åklagaren, har mannen lämnat flickan utan tillsyn samt hållit henne dold i ”för ändamålet byggda lådor.”

I mars i år var det dags igen.

Han tog med sig flickan i sin bil och körde runt i Sverige och Tyskland i fyra månader innan hon återfanns.

Under perioderna som den nu 57-årige mannen har haft flickan har han, enligt åklagaren, våldtagit henne vid ett stort antal tillfällen.

Han ska också ha tagit bilder och spelat in en film ”av sexuell karaktär.”

”Inget tvång inblandat”

Den 57-årige mannens advokat ger en annan bild av det som hänt.

– Det är en historia som innehåller en del ovanliga detaljer, men enligt vår mening handlar det inte om något brott, eller om att min klient fört bort flickan.

Han säger att flickan rymt, och självmant tagit sig till mannen, som hon kände sedan tidigare.

– Det finns inget tvång inblandat.

Mannen och flickan ska ha ”hjälpt varandra” och gett sig ut ”på resor ihop.”

”Var på rymmen”

Vad gäller den låda som mannen enligt åklagaren hållit flickan dold i, säger advokaten:

– De har gemensamt byggt den för att hon skulle kunna gömma sig när hon var på rymmen.

– Vad gäller anklagelserna om våldtäkt och sexuella ofredanden säger min klient att något sådant aldrig ägt rum.

Har inte en vuxen man något ansvar att kontakta myndigheter eller föräldrarna om en ung flicka kommer till honom?

– Det här handlar om en mogen och bestämd flicka. Min klient har inte bestämt över henne.

Rättegången beräknas hålla på i fyra dagar.


Det här åtalas han för


1. 5–7 september 2008 förde mannen bort den då 13-åriga flickan till sitt hem.

2. 10 juli 2009 förde han flickan till Värmland där han hade henne i 17 dagar. Lämnade även henne hos en för henne okänd person.

3. 2 augusti 2009 förde han flickan i bil till Skåne där hon återfanns 29 november, efter fyra månader. Mannen har enligt åtalet under perioder lämnat henne utan tillsyn, och vid flera tillfällen hålla henne dold ”i för ändamålet byggda lådor.”

4. 21 mars 2010 förde han flickan i bil till olika orter i Sverige, och till Tyskland. Den 27 juli, efter fyra månader, återfanns hon på en ort i Dorotea kommun. Vid flera tillfällen hade mannen lämnat flickan hos okända personer.

5. 21 mars, 2010 hjälpte han flickan att rymma från ett behandlingshem.

6. Vid flera tillfällen, från januari 2007 till december 2009 har mannen ”förmått flickan att medverka vid handling av sexuell innebörd.” Han har tagit nakenbilder på henne och tvingat henne att medverka i en film ”av sexuell karaktär.”

7. Mannen har köpt föremål av sexuell karaktär åt flickan.

8. Mannen har vid flera tillfällen begått sexuella övergrepp mot flickan, tafsat på henne och tvingat henne att onanera åt honom.

9. Den 57-årige mannen har enligt åklagaren mellan juni 2007 och juni 2010 vid ”ett stort antal tillfällen” haft samlag med flickan.

10. Mannen har sexuellt ofredat en annan ung flicka genom att ringa henne och prata om sex.


Höstens Trender! :-D

 

 

 

Varje ny säsong kräver inte en kilometerlång inköpslista.

Med några väl valda investeringar blir du redo för hösten 2010. Sofis modes stylist Karolina Skande visar hur.

AV: Karolina Skande FOTO: Mikael Gustavsen


Så sött:-D hehe

Detta e så  sött när små barn pratar =).


Äntligen hemma! :-D

Idag har det varit ganska seg dag på kursen=/ Det  vi mest gjort är att städa:P  haha..

En kul grej som hände idag det va att kim skrämde mej lite :P  hon skickade ett sms till mej när jag va på väg o skulle gå och köpa mig en macka,  så jag hade precis tänt en ciggaret ,  2 minuter senare får jag ett sms av henne där det står : behöver du verkligen röka den?.  haha jag började självklart titta  runt men de va ingen kim där,  hon kom inte fören 5 minuter senare  så fråga jag henne  vart såg  du mej?.  hon sa  jag såg dej inte xD  haha men kände av  att  du rökte xD.  lite små läskigt men skoj ändå hahah xD

Fredag Fredag Fredag!!

I morgon blir det utbildningen  hela dagen =)  sen så ska jag och min pojkvän och hans kompis åka till kim =).  blir att ta hål i örat sen sola lite =).
Fram mot kvällen vid 7 tiden ska vi in till stan( göteborg)  och se på bio =)  blir Resident evil-Afterlife, sen så har kigge massa överraskningar efter bion som ingen mer en han vet om :P. det  kommer bli intressant:P..

På Lördag blir det en tur till ullared med :D kommer bli skoj att få shoppa loss lite :D. Någon mer som ska dit?.

Blir  massa bilder i morgon så ni kan få se hur dagarna blir =).

Pusss Pusss <3

Nu är man på utbildningen

Nu sitter jag på utbildningen och väntar på att klockan ska bli 3 så ja kan komma hem till mina små söta pluttar =) hehe  släppa ut dom en stund innan idol ikväll =). blir även att laga mat till mig och min syster =)  sen får vi se vad kvällen bjuder på =)

Krus innan Idol!

haha nu har  min syster krusat mitt hår:P
Blev lite fluffigare en vanligt hoppas de hinner lägga säg lite innan i morgon då det är skolan igen.
Snart e det fredag med o den  e väldigt bra planerad =).  får berätta mera om det i morgon=).
Blir sova direkt efter idol med =)

Så  ha det bra nu alla läsare :) Puss på er<3

Vinterns mode på jackor =)

Årets jackor verkar bli riktigt snygga =).
Här e ett exp från Nellys hemsida =)


Www.Nelly.com

Lite onödigt med en sådan dokusåpa?

Om du trodde att utseendehetsen i tv nått sin kulmen – tänk om.

Snart kommer nästa chock i rutan: ”Bridalplasty”.

Där ska kvinnor tävla om plastikoperationer för att bli den ”perfekta bruden

 

Det hela kanske låter som ett bisarrt skämt.

Men tv-kanalen E! menar allvar med dokusåpan som korsar extrem plastikkirurgi med bröllopstävling mellan blivande fruar, skriver The Hollywood Reporter.

I ”Bridalplasty” kommer deltagarna tävla i olika bröllopsrelaterade grenar som att planera bröllopsresa och skriva äktenskapslöfte.

Varje vecka koras en vinnare som välja ett kirurgiskt ingrepp från sin ”önskelista”. I kommande veckas program får tittarna se resultatet.

Förstapriset är ett ”drömbröllop”, där vinnarens familj, vänner – och make – får se brudens nya utseende efter veckor av operationer.

– Tittarna får bevittna makens känslosamma reaktion och möjliga chock när de står vid altaret och han lyfter hennes slöja och för första gången får se henne efter den extrema plasttikkirurgin, skriver E!.

Programledare är Blink 182-trummisen Travis Barkers exfru Shanna Moakler. Kändiskirurgen Terry Dubrow kommer att vara expertkommentator.


Igår kämpade karin med att hitta en grupp på 5 minuter.



I går kämpade Frida Östergren, 29, tillsammans med resten av ”Idol”-konkurrenterna om att gå vidare i tävlingen.

I programmet skulle de hoppfulla artisterna på fem minuter dela in sig i grupper. Då blev det svårt för rullstolburna Frida Östergren att ta sig fram.

TV 4 visade bilder där de andra deltagarna vände Frida ryggen medan hon försökte ta kontakt, samtidigt som Peter Jihdes konstaterade ”att hitta grupp var lätt för vissa och svårt för andra”.

”Det är tråkigt”

När Frida Östergren såg programmet i går blev hon förvånad över hur TV4 hade framställt det.

– De vinklade inte direkt det till min fördel. Och att jag skulle varit den enda som inte hittade någon inom loppet av 30 sekunder som det såg ut som stämmer inte, säger hon.

– Att det skulle vara en slump att de valde att fokusera på, och göra just mig till den som hade svårast att hitta en grupp tror jag inte riktigt på. Det är tråkigt att de framställde det på det viset. Men när man ger sig in i någonting sådant här så får man väl ändå vara beredd på sånt, säger hon.

Andra ”Idol”-deltagare som var på plats var också kritiska till hur gruppindelningen gick till.

”Det var jobbigt”

– Det känns ju som om de vill ha lite roligare tv genom att göra så här. Det var jobbigt det som hände med Frida, säger Elin Svensson, en av deltagarna i ”Idol”.

Geir Rönning, också ”Idol”-deltagare, blir upprörd.

– Så får det inte gå till. Det här är fruktansvärt, säger han.

Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för ”Idol” slår i från sig kritiken.

Tänker släppa skiva

– Det här är ingenting nytt eller unikt i ”Idol” att man delar in sig i grupper. Grupperna bildas väldigt snabbt men det löste sig för alla under de fem minuterna, säger han.


Spraya på kläder?

haha detta såg lite kul  ut:P att man kan spraya på säg kläder?. aa  värt och titta.


Idol missnöjda

Igår kväll va idol juryn riktigt missnöjda på en grupp. stackarna va nog bara nervösa


Klar med hemuppgiften =)

Äntligen klar med hemuppgiften  nu blir det att bara njuta av dagen =). bara ta det lugnt samla energi till och städa :P. hehehe

Hem uppgiter!

Idag fick man välja om man skulle vara hemma från skolan och göra hemuppgifter =). valde att vara hemma och sova ut lite inför helgen :P..
Så just nu sitter jag och gör om mitt Cv och personligt brev till 2 företag =). rätt okej hemuppgift =)..
Resten av dagen har jag inte planerat ännu men tror det blir o vara med min syster  städa lite kanske åka till mamma och hälsa på min bror och små syskon =)

Ätit mat och tittat på idol=)

Nu har man ätit pannbiff med kokt potatis och egen sås det va riktigt gott =)

hur tyckte ni om idol röstningen idag?  va det rätt person som gick vidare?


Fransk manakyr

nu har min mamma beställt ett sett för nagelförlängning :P  jag och min syster är  provdockor för detta xD,  kommer bli riktigt nice :D så kommer ni få se resultatet när hon börjar göra =)..

Ikväll är det idol och utröstning  över 100 st som ska bort tycker ni borde titta kommer vara värt och se detta ikväll =), om en liten stund ska jag och min älskling ut med fyrhjulingen en tur, ska åka till en sjö som ligger lite utanför mig=)  mysigt värre=)..

Puss på er:D

Nu har man ätit mat

Nu har man precis ätit gårdagens mat med kim :P hehe  va riktigt gott  va min älskling sm gjorde köttfärssås med makaroner igår =). så nu e man mätt o belåten o väntar nervöst på interjuvn som vi ska göra halv 1 :P.  håll tummarna för mej =)

Både skoj och läskigt!

I morse när jag gick ner till min buss så satte ja mej ner i busskuren som vanligt:P men efter 5 minuter kommer en elg utspringandes från skogen 2 meter ifrån mig:P  hhaha jag blev skit rädd visste inte vad jag skulle göra så satt  o kröp ihop :P  ville ta en bild men skit rädd för den skulle springa fram till mig då :P. hahah. men sen märkte jag att den gick mot mej haha  blev ännu räddare men som tur så kom det en bil o skrämde den så den sprang till andra sidan vägen xD.  sen efteråt när  väl bussen kom satt jag och skratta åt mej själv faktiskt:P.

Rolig upplevelse som jag inte vill vara med om igen helst xD

Nu är man i skolan =)

Nu sitter jag här i kungälv väntar på lunch rasten,  efter det ska vi ha den falska interjuvn :P  är lite nervös för detta...
hehehe

Plugga

nu e man mätt så nu e det dags att plugga med min älskling för den falska interjuven i morgon :P heheh  håll tummarna för mej att det går bra xD

Äntligen

Nu  har man äntligen kommit hem  nu har ja  gjort allt som skulle  göras idag hehe:P.  slapp till o med göra middagen idag xD.  gott.
blir köttfärssås med makaroner:p , blir att ta med sej lite av den maten i morgon till utbildningen med:P.


I morgon är det idol igen :D kommer bli riktigt spännande med röstningen :-D  längtar redan :P


Puss på  er alla  läsare  blir för mej att sova efter maten :P

Nu blir det snart möte xD

Fick slutat tidigare idag  va rätt gött faktiskt =). så blir o åka snart igen till mitt möte, inte så  himla skoj kanske:P

Idag så har vi grejat med personliga brev o så ska 2  av eleverna  vara företagare så ska vi ha en falsk interjuv:P. kommer nog bli skoj :p 


Godmorgon:)

Hej =)
Nu ska man snart iväg till den första bussen=) tråkit nog e det 2 bussar till hela vägen till kungälv xD.
sen ikväll ska ja på ett möte så blir nog inte så många inlägg i bloggen ida =/ men ja ska allt försöka låna en dator :P hehheh

Skolan i morron då

Blir det skola/ utbildningen  i morgon igen  =). hehe  hoppas denna vecka  blir lika rolig som förra =)

Denna helgen har varit ganska lugn varit hos mamma o fått lite mattor sen har jag bara möblerat om hos mej.

Idag  fick man lov att rösta på olika partier, första gången för mej:P heheh men  det gick ganska bra va säker på det jag ville rösta på =)..



Puss på er!:D

Nu blir det sängen

Nuy blir de o lägga säg o sova med mina små söta katter heheh.

Natti  nattii

Tjo!

Hej alla läsare =)  nu har man precis kollat på filmen starstruck =)  en  helt okej fil faktiskt:D

Ikväll blir det nog bara vara hemma, har kämpat med o möblerat om halva dagen :P.

Haha

haha nu e man  till gränsen till övertrött:P  hahha undra om det  e bra? xD

Idol

Detta året kommer bli grymt, hehe sjukt många bra som är med i år:D  så kommer allt följa detta =p hehe tråkigt  va de dock att man inte fick se några som åkte ut idag men  får man göra på tisdag istället:P  heheh

Slut adition på Idol

Detta kommer bli spännade  och se villka som går vidare:DD hehe bara 35 min  kvar;) .

Resident Evil Afterlive

Medan han fortfarande ute efter att förstöra den onda Umbrella Corporation, går Alice en grupp överlevande som vill flytta till den mystiska men förmodligen oskadd fristad endast känd som Arcadia.

Hej!

Idag har  jag varit på utbildningen o åkte där ifrån vid 12 typ.  sen blev det bussen till varekil, skulle  sola hade jag tänk mig men den va upptagen,  haha  o Franz skulle få vatten massage men de gick bra i 4 minuter sen slutade den o funka xD  haha.

Sen direkt blev det hem till mamma så tog en kopp kaffe o disskutera om partierna hehe.  så nu e jag hemma med min älskling  han ska snart åka iväg o ha film kväll med grabbarna i göteborg:P.  så ja ska  slappa  o se idol sen senare blir det o göra lite uppgifter som jag fick med mig hem:P.


Ha de så bra alla läsare! <3

Utbildningen

Nu sitter man på utbildningen o har lunch rast gott värre:D heheh.  snart blir det också att ta bussen hem:P.

Idag hoppas jag på en liten fest  eller så blir det  att dricka lite vin hemma med god mat och idol =p
låter väldigt lockande det med hehhe..

Veckan har varit helt okej, ganska lugn fått lära mig massa hehe:P   så har min pojkvän varit hos mej så sovit gott o fått massage bara  mys pysigt =)..

Ne nu blir det o äta klart o sen  dra till bussen :D


Puss på er :D:D

Idol om 20 min =)

Snart är det idol igen då fortsättningen följer  i Malmö =) hittils har ju juryn plockat ut dom som är bra, så  blir nog svårt i stockholm för juryn o välja ut dom bästa xD.  hehe men kommer nog bli riktigt bra år :D





Ha de så bra alla läsare:D  Puss på er!

Ny desinge

Nu har en vääldigt snäll vän gjort ordning min desinge  på bloggen:D.


vad tycker ni??

Jag gillar den starkt hehhe

Tandläkaren.

I morse va jag hos tandläkaren på år besök fick en ny tid till  och göra ordning en gammal tand:P

hehe just nu sitter man på utbildningen och väntar på att lunch rasten ska ta slut =).  Verkar som vi slutar tidigt idag med :D  de e riktigt gott faktiskt :P hehehe


Ha de så bra alla läsare :d

Sitter på utbildningen

Nu sitter man på utbildning och lägger upp sina mål på vad man vill göra helst =)

Mina mål är att få handel jobb via denna utbildnigen och kunna flytta hemifrån och gå en utbildning inom make up,

Härliga planer man har hoppas ju på att de kommer bli så med hehhe..

ha de så bra alla läsare:D

Puss på er!

Idol

Snart blir det idol tittande Luleå idag =). ska bli skoj och titta på det igen har suttit och längtat till och se de:P. hehe så kommer  bli skoj =)..

Ida  har jag varit med min kompis Veronica väldit skoj :D hehe  så får se  om hon e kvar o ska se idol med mig hehe.

Sluta Röka?

Idag har man bestämt säg för och sluta röka =p hehe  har kommit fram till att jag inte har råd med det längre  och kan shoppa  istället hehehe:P. 
Så nu hjälper kim mig på utbildningen så jag inte tar några ciggaretter heheh..

Puss på er!


Sängen

Nu kallar sängen på mej =)  blir en skräck att somna till idag=)

Natti Natti

Intresserad av en ny data??

Har en kompis som skulle  vilja sälja sin data.
han vill sälja den för 5,600kkr den kommer att komma upp på blocket med. om ni vill kika mera

Miley Cyrus sjukt bra låt hon har gjort =)

Hon blir bara bättre =)
Miley Cyrus- I look att you.'


Denna skulle jag vilja vinna =)


http://www.evasunderklader.se/trosor/hipsters/hipstertrosa-spets-snoerning/

Tävling

För att vara med och tävla ska du göra följande:
Besök Evasunderklader.se och kika igenom sortimentet.
Berätta sedan vilken produkt som du vill vinna (max 300:-)
Länka till Evasunderklader.se och tävlingen i din blogg.

Denna skulle jag vilja vinna




http://www.fashionbox.se/se/art/klanning-i-svart.php

Tävling


Hitta Festklänningar, cocktailklänningar, bikinis och

monokinis hos mode webshoppen fashionbox.se

Vinn en valfri klänning från Fashionbox.se värde upp till 500:-

Fashionbox.se bjuder även på frakten.

Tävlingen hittar du hos www.vronki.blogg.se









Nu äntligen

nu har man kommit hem från utbildningen, efter vi hade slutat fick jag åka med en i gruppen till varekil, han släppte av mig där, sen så gick jag till sportlife och solade i 15 minuter =) hur gått som helst hehe.  sen fick jag sitta utanför ica och vänta in mamma en stund, åkte hem till henne tog mej en kaffe och små pratade lite om allt möjligt =).
Så nu har jag äntlligen kommit innanför mina dörrar hehe, så blir o ta det lugnt en stund och får se vad jag hittar på :P..


Puss på er!

snart

Blir snart o lägga säg och sova tror ja :P så e man pigg i morgon på utbildning:P
Kim har färgat håret så ska bli skoj o se hur det blev:D. 

Otroligt seg dag

Idag är det en riktig slapp dag =).  har inte gjort alls mycket idag men ska snart göra ordning mat för i morgon, utbildningen hela veckan =) vi ska på guid som  min grupp hade förra veckan så ska bli skoj vart vi ska heheh. sen blir det tandläkaren på torsdag,


Ha det bäst alla :D

Skit kul fest :-D

I fredas hade jag ett litet party hemma hos mig det va skit kul verkligen :-D, börja med o spela för fest spelet,. kom 3 på de :P.  den som kom sist skulle ge oss en strippshow men den person ångra säg xD. Sen blev det musik och dans =) hade en liten hundvalp som va med en av besökarna :P  hehe  den sprang efter mina katter :P.. och igår blev det bara film med godis o chips o cola till o dricka :).

Regn o Regn

Usch vad tråkigt att det regnar så mycket hela tiden:/ hade varit mycket godare med sol o 30+ heheh

Morgon är det freda:D:D

I morgon efter utbildningen ska kim hänga med mig hem :-D kommer bli skit skoj:-D,
på kvällen blir det party ska fira kigge (christian) för han har kommit hem från spanien, heheh ska bli skoj  o se om han har blivit  brun med:D.

kommer försöka komma ihåg o ta massa bilder i morgon ;)

Ha det så bra alla läsare:D o ha en trevlig helg :-D

Idol om 2 timmar =)

Blir Idol snart igen då fast idag börjar det i göteborg =p ska allt sitta o spana efter någon man känner är med:P..


tråkigt att de hämder asså:/

Två unga kvinnor omkom i tågolycka

Stenungsund/TT

Relaterat

Två unga kvinnor omkom i en tågolycka utanför Stenungsund på torsdagen. Många elever på en skola i närheten passerade olycksplatsen, och därför kallades till krismöte.

Flera vittnen till olyckan ska nu förhöras om händelseförloppet när kvinnorna kördes på av tåget.

- Tågföraren såg dem på långt håll och signalerade, men de hann inte undan, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Olyckan inträffade vid halv två-tiden vid en så kallad gångfålla, utrustad med signaler och ljud men inga bommar, på den enkelspåriga Bohusbanan.

Men vad som hänt är oklart.

- Vi betraktar det som en olycka, men vi kommer att utreda det här, säger polisinformatör Stefan Gustafsson.

Det är inte känt om kvinnorna gick på närbelägna Nösnösgymnasiet. Men många elever passerade olycksplatsen, och därför kallades till krismöte.

Tåget var på väg norrut och trafiken på banan stoppades i minst tre timmar. Bland annat för att man skulle testa signalanläggningen.

Två tåg ställdes in och minst ett tåg blev stillastående i väntan.

- Bussar sattes in i stället, säger Lars Hedström på Trafikverket.

Tågen som därefter rullade förbi gjorde det med reducerad hastighet och med personal på plats.

 

 

ända jag hoppas på e att de e ingen man känner:/


Idol om en stund:D

Blir det idol om en stund hoppas det blir lika bra som igår =) hehe längtar redan :D:D

Blev chockad igår :-D

Vad  grym han blev på 1 år:D hehe juryn blev ju alldeles till sej.


Trött

Idag har man varit på utbildningen är hur trött som helst =p hahha.  men de e riktigt skoj. hehe.
I morgon får vi 2 nya i gruppen  kommer bli skoj de med:P. heheh

hahah försökte sova

ja  jag fick inte lov att sova i bilen så la mig på gräset ser ju hur bra det gick.


Några roliga bilder från helgen o idag xD



Hellu =)

Hellu!

Idag har man varit på utbildningen hela dagen hehe, dock ett tungt ämne  idag.
När jag va på g hem så mötte jag en hemlig person (A) Har kidnappat honom hem till mig =) hahaha ( tänkte färdig mat när man kommer hem i morgon ) hahah. i morgon börjar ju idol med kommer  bli bra  hoppas jag haha. lika kul varje gång.

ha de  bra  alla läsare :D.

Idol

Undrar om idol blir lika roligt som förra året?.


Utbildningen i morgon!

I morgon blir det att gå upp tidigt och åka till Kungälv o träffa  alla underbara i gruppen <3.
Får se vad dom erbjuder denna veckan om vad vi ska göra =), men blir säkert lika roligt som vanligt hehe.

Katterna mot Trollsländan!

hahha ser skoj  ut xD.


Eminem med Rhinna

Så sjukt bra  låt :D.



carro mimar ;)

hahah rätt kul o se  på.



haha min katt hade skoj

haha   fido  har kul :P.


Härligt med sol! :-D

Godmorgon =) härligt att solen e framme o det är varmt o gott ute hehe blir o vara ute idag hela dagen med mina små kisse katter =). får bli o ta några bilder med o lägga upp sen =)

Olyckan på orust!

Tråkigt nog hände det en olycka igår natt på orust mellan henån o Göksäter :/  3 st som va med en singel olycka 2 omkom i olyckan ganska  tråkigt att det händer  sådant :/  min syster kände en av dom som omkom.


En kvinna vårdas med allvarliga skador

En bil kraschade rakt in i ett träd utanför Göksäter på Orust, sent på fredagskvällen. Tre personer skadades allvarligt och fördes med ambulans och helikopter till NÄL där två senare avled. En kvinna som skadades svårt har förts till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för specialistvård.

Relaterat

Det var vid 23.20-tiden som SOS alarm fick in det första samtalet om olyckan. Tre personer som färdades i en bil körde av okänd anledning av vägen.
- Bilen hamnade ned i ett dike och fortsatte sedan in i ett träd, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.
En man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern skadades så allvarligt att de senare avled.
Den tredje passageraren, en kvinna i 20-årsåldern, skadades även hon allvarligt. Hon fördes med ambulanshelikopter i Trollhättan med allvarliga skador.

Från Näl fördes hon sedan till Sahlgrenska i Göteborg för specialistvård.

- Kvinnans tillstånd är allvarligt, men stabilt, meddelar Marianne Thulin på Sahlgrenska.

Olycksbilen är tagen i beslag för teknisk undersökning.


carro som trött haha

lite sött ändå haha xD.


hahah ganska Roligt kolla :D:D

Carolina som  e lite övertrött


Trollhättan? - Tjörn?

Hm vad ska man  välja eller vad hinner man med?. heheh  e  Race i trollhättan idag som hade varit jävligt nice o åka i idag:P men de slutar dock 21:00  ikv :/.  men får se  om vi hinner :P..
Annars blir det tjörn o små dricka lite :D:D.  hehe funkar nog de med.

Äntligen Freda!!

Gud så gott att det är fredag ida:-D.
Har precis kommit hem från min utbildning, fick se en film om The secret, man blev ganska ställd när man såg den o började tänka om.

Ikväll blir det nog lite dricka skulle jag tro, någon fågel viska att det ska vara fest i närheten =). så får se vad det blir heheh.


bra låt :-D

Lyssna


Idol snart :-D

Härligt att Idol börjar den 7 igen :-D längtar redan =). förra året va grymt bra följde hela programet för första gången =p.  hur  många ser på idol??

Godnatt =)

Natti Natti mina underbara läsare =D

Besök!

Min  kära kompis som  har en jätte fin blogg =)  besök den gärna o kolla :D helt klart värt =)

http://lilamorot.devote.se/

http://www.youtube.com/watch?v=bZO6JTGyVrw

en skit bra låt :)

http://www.youtube.com/watch?v=bZO6JTGyVrw

Blir lite olika bilder :)


Hallå =)

Idag har jag varit på utbildningen i kungälv och träffat alla  trevliga personer i gruppen:) vi fick sluta tidigare  igen så det var gott, förutom att jag kom hem samma tid som vanligt:P satt fast i varekil 1 timme, nu när jag har varit hemma så har jag tagit ut min lilla Simba o min stora katt fido =), dom lekte i tallen som vanligt hehe. Blev lite städning samtidigt som dom va ute.

Kommer upp bilder senare ida :-D